Fińskie ciasteczka
Składniki:
- opakowanie ciasta francuskiego
- marmolada lub gęsta konfitura
- cukier puder do posypania
Wykonanie:
Ciasto dzielimy na kwadraty o bokach 5cm x 5cm. Na narożnikach wycinamy kształt litery L i każdy róg ciągniemy do środka. Na środku kładziemy konfiturę.
Pieczemy 7 minut w 220 stopniach.
Mała ściągawka jak wykonać ciasteczka:
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgNFp854OLnt22rpCwPsDr4YWJ52kU9ZsAuWc3tDkFg65IfEDDyvoO5RHwlaTGb2zgzqOTeenHJtrZd_vFpShkRHxDvcdGTQsQSRQi8O-vGPaXe3aBLB-XacI78kU0o8A3CrWuGR3ECQgTy/s200/Nowy+obraz+mapy+bitowej.bmp)
Oryginalny przepis mamy u Peggi w kuchni :)
Komentarze
Prześlij komentarz