środa, 23 października 2013

Muffinki z Princessą



Składniki mokre:
  • 1 szklanka maślanki naturalnej
  • 100 ml oleju
  • 2 jajka
 Składniki suche:
  • 300 g mąki pszennej
  • 0.5 szklanki cukru pudru ( można mniej jak ktoś lubi mniej słodkie)
  • 6 sztuk Princessy kokosowej ( 1 batonik -33g)
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 4 łyżki wiórek kokosowych
Dodatkowo wiórki kokosowe do posypania.

Wykonanie:

Batony Princessa kruszymy na drobniutkie kawałki. Mieszamy wszystkie suche składniki razem.
W drugiej misce dokładnie mieszamy składniki mokre.
Następnie łączymy składniki suche i mokre. Mieszamy energicznie do połączenia składników.

Ciasto wykładamy do foremek do 3/4 wysokości i posypujemy wiórkami kokosowymi.

Pieczemy w uprzednio rozgrzanym piekarniku w 200 stopniach przez 20 minut. (Do suchego patyczka).

Z przepisu wychodzi około 10-12 muffinek :)

Oryginalny przepis mamy tu-->  Ostra na słodko

2 komentarze:

  1. ile mniej wiecej babeczek możemy otrzymać z tych proporcji?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Około 10-12, jest napisane w przepisie ;) Wszystko zależy jakiej wielkości są foremki ;)

      Usuń

Printfriendly