Muffinki z Princessą
Składniki mokre:
- 1 szklanka maślanki naturalnej
- 100 ml oleju
- 2 jajka
- 300 g mąki pszennej
- 0.5 szklanki cukru pudru ( można mniej jak ktoś lubi mniej słodkie)
- 6 sztuk Princessy kokosowej ( 1 batonik -33g)
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 4 łyżki wiórek kokosowych
Wykonanie:
Batony Princessa kruszymy na drobniutkie kawałki. Mieszamy wszystkie suche składniki razem.
W drugiej misce dokładnie mieszamy składniki mokre.
Następnie łączymy składniki suche i mokre. Mieszamy energicznie do połączenia składników.
Ciasto wykładamy do foremek do 3/4 wysokości i posypujemy wiórkami kokosowymi.
Pieczemy w uprzednio rozgrzanym piekarniku w 200 stopniach przez 20 minut. (Do suchego patyczka).
Z przepisu wychodzi około 10-12 muffinek :)
Oryginalny przepis mamy tu--> Ostra na słodko
ile mniej wiecej babeczek możemy otrzymać z tych proporcji?
OdpowiedzUsuńOkoło 10-12, jest napisane w przepisie ;) Wszystko zależy jakiej wielkości są foremki ;)
Usuń