Sałatka z surimi i selerem naciowym
Pamiętacie taką sałatkę?:) Właśnie wczoraj sobie o niej przypomniałam.
Składniki:- 7-8 łodyg selera naciowego
- 1 cebula czerwona
- 300g paluszków krabowych (surimi)
- puszka kukurydzy
- 3 łyżki majonezu
- 2 łyżki jogurty naturalnego
- 1 łyżeczka musztardy sarepskiej
- sól, pieprz ziołowy
Wykonanie:
Seler kroimy w plasterki, surimi w półokrągłe kawałeczki, cebulę w piórka. Wszystko razem mieszamy, dodajemy kukurydzę.
Majonez, jogurt, musztardę mieszamy razem i doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy sos do pozostałych składników i dokładnie mieszamy.
Odstawiamy do lodówki na godzinę do "przegryzienia".
Smacznego!:)
PIEKNIE! I SMACZNIE! ;-)))))))))
OdpowiedzUsuńZAPRASZAM DO SIEBIE W WOLNEJ CHWILI NA SMYKWKUCHNI.BLOGSPOT.COM