czwartek, 13 listopada 2014

Sałatka z surimi i selerem naciowym





Pamiętacie taką sałatkę?:) Właśnie wczoraj sobie o niej przypomniałam.
PYCHA!:)
Składniki:
  • 7-8 łodyg selera naciowego
  • 1 cebula czerwona
  • 300g paluszków krabowych (surimi)
  • puszka kukurydzy
  • 3 łyżki majonezu
  • 2 łyżki jogurty naturalnego
  • 1 łyżeczka musztardy sarepskiej
  • sól, pieprz ziołowy

Wykonanie:

Seler kroimy w plasterki, surimi w półokrągłe kawałeczki, cebulę w piórka. Wszystko razem mieszamy, dodajemy kukurydzę.
Majonez, jogurt, musztardę mieszamy razem i doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy sos do pozostałych składników i dokładnie mieszamy.
Odstawiamy do lodówki na godzinę do "przegryzienia".

Smacznego!:)

1 komentarz:

  1. PIEKNIE! I SMACZNIE! ;-)))))))))

    ZAPRASZAM DO SIEBIE W WOLNEJ CHWILI NA SMYKWKUCHNI.BLOGSPOT.COM

    OdpowiedzUsuń

Printfriendly