wtorek, 12 listopada 2013

Kolorowa sałatka z makaronem i szynką


Składniki:
  • 250 g kolorowego makaronu ( u mnie rurki)
  • 2 szt czerwonej papryki ( można użyć marynowaną)
  • 6 szt ogórków kiszonych
  • puszka kukurydzy
  • 20 dag sera żółtego
  • 20 dag szynki
  • 3 łyżki majonezu
  • 2 łyżki gęstego jogurtu naturalnego
  • 2 łyżeczki musztardy sarepskiej
  • sól, pieprz
Wykonanie:
 Makaron gotujemy al dente. Ser żółty,szynkę i ogórki kroimy w kostkę. Paprykę kroimy w paseczki. Wszystko wrzucamy razem do miski, dodajemy kukurydzę i mieszamy.

Z majonezu, musztardy i jogurtu przygotowujemy sos, którym zalewamy pozostałe składniki, mieszamy dokładnie. 
Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. 
Sałatkę chłodzimy w lodówce przez minimum godzinę.


 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Printfriendly