Sałatka z tuńczykiem i selerem naciowym
Składniki:
- 5-6 łodyg selera naciowego
- puszka tuńczyka w oleju
- czerwona papryka
- czerwona cebula
- puszka kukurydzy
- 3 łyżki majonezu
- 2 łyżki jogurtu naturalnego
- 1 łyżeczka musztardy sarepskiej
- pieprz ziołowy, sól
Seler kroimy najpierw wzdłuż na 3 części a następnie w kosteczkę. Cebulę i paprykę również kroimy w kostkę. Tuńczyka odsączamy i rozdrabniamy widelcem. Wszystkie składniki mieszamy razem.
Z majonezu, jogurtu i musztardy robimy sos, doprawiamy do smaku.
Zalewamy składniki sosem i dokładnie mieszamy.
Odstawiamy do schłodzenia na godzinę.
Polecam, sałatka jest bardzo aromatyczna i szybka w przygotowaniu ;)
SMACZNEGO!!!:)
Komentarze
Prześlij komentarz