sobota, 2 listopada 2013

Sałatka z tuńczykiem i selerem naciowym



Składniki:
  • 5-6 łodyg selera naciowego
  • puszka tuńczyka w oleju
  • czerwona papryka
  • czerwona cebula
  • puszka kukurydzy
  • 3 łyżki majonezu
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • 1 łyżeczka musztardy sarepskiej
  • pieprz ziołowy, sól
Wykonanie:

Seler kroimy najpierw wzdłuż na 3 części a następnie w kosteczkę. Cebulę i paprykę również kroimy w kostkę. Tuńczyka odsączamy i rozdrabniamy widelcem. Wszystkie składniki mieszamy razem. 
Z majonezu, jogurtu i musztardy robimy sos, doprawiamy do smaku. 
Zalewamy składniki sosem i dokładnie mieszamy. 
Odstawiamy do schłodzenia na godzinę.

Polecam, sałatka jest bardzo aromatyczna i szybka w przygotowaniu ;)
SMACZNEGO!!!:)
 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Printfriendly