piątek, 15 listopada 2013

Sakiewki ze szpinakiem

Składniki:

ciasto:
  • 250 gram mąki  tortowej
  • 1/2 szklanki ciepłej wody
  • 1 łyżeczka soli
  • kila łyżek oleju
nadzienie:
  • 250-300 g szpinaku mrożonego
  • 2 ząbki czosnku
  • 50 ml kwaśnej śmietany 
  • sól, pieprz
Wykonanie:
Mąkę z solą przesiewamy do miski. Dodajemy wodę i  wyrabiamy ciasto. Odstawiamy je  na 30 minut, aby nabrało elastyczności.
Przygotowujemy farsz- szpinak rozmrażamy na patelni, dodajemy czosnek, a następnie śmietanę. Doprawiamy do smaku. 
Ciasto rozwałkowujemy bardzo cienko. Następnie ciasto dzielimy na niewielkie trójkąty, Układamy po 3 trójkąty na sobie na kształt gwiazdki. Na środek nakładamy farsz i zamykamy sakiewkę.
Pieczemy 15-20 w 180 stopniach. 

Znalezione -->Doradca Smaku

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Printfriendly