Sakiewki ze szpinakiem
Składniki:
ciasto:
Mąkę z solą przesiewamy do miski. Dodajemy wodę i wyrabiamy ciasto. Odstawiamy je na 30 minut, aby nabrało elastyczności.
Przygotowujemy farsz- szpinak rozmrażamy na patelni, dodajemy czosnek, a następnie śmietanę. Doprawiamy do smaku.
Ciasto rozwałkowujemy bardzo cienko. Następnie ciasto dzielimy na niewielkie trójkąty, Układamy po 3 trójkąty na sobie na kształt gwiazdki. Na środek nakładamy farsz i zamykamy sakiewkę.
Pieczemy 15-20 w 180 stopniach.
Znalezione -->Doradca Smaku
ciasto:
- 250 gram mąki tortowej
- 1/2 szklanki ciepłej wody
- 1 łyżeczka soli
- kila łyżek oleju
- 250-300 g szpinaku mrożonego
- 2 ząbki czosnku
- 50 ml kwaśnej śmietany
- sól, pieprz
Mąkę z solą przesiewamy do miski. Dodajemy wodę i wyrabiamy ciasto. Odstawiamy je na 30 minut, aby nabrało elastyczności.
Przygotowujemy farsz- szpinak rozmrażamy na patelni, dodajemy czosnek, a następnie śmietanę. Doprawiamy do smaku.
Ciasto rozwałkowujemy bardzo cienko. Następnie ciasto dzielimy na niewielkie trójkąty, Układamy po 3 trójkąty na sobie na kształt gwiazdki. Na środek nakładamy farsz i zamykamy sakiewkę.
Pieczemy 15-20 w 180 stopniach.
Znalezione -->Doradca Smaku
Komentarze
Prześlij komentarz