sobota, 23 listopada 2013

Sałtaka makaronowa z surimi


Składniki:
  • 250 dag makaronu kokardki
  • 300-400 g paluszków krabowych
  • 2 średnie czerwone cebule
  • 1 ogórek szklarniowy
  • puszka kukurydzy
  • pęczek koperku
  • 4 łyżki majonezu
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • 2 łyżeczki musztardy sarepskiej ostrej
Wykonanie:
Makaron gotujemy al dente i pozostawiamy do wystygnięcia. Paluszki krabowe kroimy w półokrągłe kawałeczki, ogórka w kostkę, cebulę w piórka. Koperek drobno siekamy. Wszystko razem wrzucamy do miski, dodajemy kukurydzę i mieszamy.
Z majonezu, jogurtu i musztardy przygotowujemy sos i zalewamy składniki. Mieszamy dokładnie i chłodzimy w lodówce około 1 godzinę.

Polecam podawać z grzankami z masłem czosnkowym :)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Printfriendly