Sałtaka makaronowa z surimi
Składniki:
- 250 dag makaronu kokardki
- 300-400 g paluszków krabowych
- 2 średnie czerwone cebule
- 1 ogórek szklarniowy
- puszka kukurydzy
- pęczek koperku
- 4 łyżki majonezu
- 2 łyżki jogurtu naturalnego
- 2 łyżeczki musztardy sarepskiej ostrej
Makaron gotujemy al dente i pozostawiamy do wystygnięcia. Paluszki krabowe kroimy w półokrągłe kawałeczki, ogórka w kostkę, cebulę w piórka. Koperek drobno siekamy. Wszystko razem wrzucamy do miski, dodajemy kukurydzę i mieszamy.
Z majonezu, jogurtu i musztardy przygotowujemy sos i zalewamy składniki. Mieszamy dokładnie i chłodzimy w lodówce około 1 godzinę.
Polecam podawać z grzankami z masłem czosnkowym :)
Komentarze
Prześlij komentarz