Surówka z kapusty pekińskiej, pora i marchewki
Składniki:
Kapustę kroimy drobno i przekładamy do miski. Posypujemy solą, żeby zmiękła. Pora kroimy w plasterki, marchewkę ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Wszystko razem mieszamy, dodajemy koperek i doprawiamy majonezem i przyprawami. Odstawiamy na trochę do lodówki.
Polecam, to jedna z moich ulubionych surówek :)
- mała kapusta pekińska
- por
- marchewka 2 szt
- koperek (świeży lub suszony)
- 3 łyżki majonezu
- pieprz, sól do smaku
Kapustę kroimy drobno i przekładamy do miski. Posypujemy solą, żeby zmiękła. Pora kroimy w plasterki, marchewkę ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Wszystko razem mieszamy, dodajemy koperek i doprawiamy majonezem i przyprawami. Odstawiamy na trochę do lodówki.
Polecam, to jedna z moich ulubionych surówek :)
Komentarze
Prześlij komentarz