środa, 17 września 2014

Masełko czosnkowo-ziołowe

Szybkie, łatwe w przygotowaniu i wspaniale aromatyczne.
Nadaje się zarówno na zwykłe kanapki, jak i do zrobienia grzanek ;)
Jako dodatków użyłam czosnku i ziół prowansalskich, ale równie dobrze można posiekać świeżą zieleninkę, np. natkę pietruszki czy szczypiorek i dodać do masła. 
Musicie po prostu sprawdzić co Wam bardziej smakuje ;)
Osobiście często używam takiego masła do grzanek, które stanowią dodatek do zup-kremów ;)

Składniki:
  • 100g miękkiego masła
  • szczypta soli
  • 3 ząbki czosnku
  • czubata łyżka ziół prowansalskich

Czosnek siekamy drobno. Do masła dodajemy przyprawy i czosnek. Dokładnie mieszamy. Wkładamy do lodówki i chłodzimy.
Masło można przechowywać w miseczce, lub nadać mu dowolny kształt i zawinąć w folię aluminiową lub papier do pieczenia.

SMACZNEGO!!!:)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Printfriendly