Masełko czosnkowo-ziołowe
Szybkie, łatwe w przygotowaniu i wspaniale aromatyczne.
Nadaje się zarówno na zwykłe kanapki, jak i do zrobienia grzanek ;)
Jako dodatków użyłam czosnku i ziół prowansalskich, ale równie dobrze można posiekać świeżą zieleninkę, np. natkę pietruszki czy szczypiorek i dodać do masła.
Musicie po prostu sprawdzić co Wam bardziej smakuje ;)
Składniki:
- 100g miękkiego masła
- szczypta soli
- 3 ząbki czosnku
- czubata łyżka ziół prowansalskich
Czosnek siekamy drobno. Do masła dodajemy przyprawy i czosnek. Dokładnie mieszamy. Wkładamy do lodówki i chłodzimy.
Masło można przechowywać w miseczce, lub nadać mu dowolny kształt i zawinąć w folię aluminiową lub papier do pieczenia.
SMACZNEGO!!!:)
Komentarze
Prześlij komentarz