poniedziałek, 27 października 2014

Sałatka z wędzoną makrelą


Sałatka, albo pasta kanapkowa, jak kto woli. Można ją jeść rozsmarowaną na świeżym pieczywie, albo podać na talerzu :)
Prosta i niewymagająca wielu składników, jednak mająca w sobie coś wyjątkowego :)
Przekonajcie się sami :)

Składniki:
  • wędzona makrela
  • cebula
  • 4 średnie ogórki kiszone
  • 3 jajka
  • majonez
  • pieprz


Jajka gotujemy na twardo i studzimy. Rybę obieramy ze skóry, pozbywamy się ości i rozdrabniamy na mniejsze części. Cebulę, jajka i ogórki kroimy w drobniutką kostkę. 
Wszystko razem mieszamy, doprawiamy pieprzem i dodajemy majonez.
Odstawiamy do lodówki, przynajmniej na  godzinę.

Możemy ją udekorować szczypiorkiem lub koperkiem.

SMACZNEGO! :)

5 komentarzy:

  1. bardzo pyszna i smaczna pasta kanapkowa :)

    OdpowiedzUsuń
  2. pamiętajcie żeby jajka najpierw ugotować :) :P

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Nie pomyślałam, że ktoś mógłby zrobić inaczej:P Poprawię post!:))

      Usuń
  3. Ja dodaje jeszcze musztardę, wtedy jest bardziej smak zaostrzony

    OdpowiedzUsuń

Printfriendly