Sałatka z wędzoną makrelą
Sałatka, albo pasta kanapkowa, jak kto woli. Można ją jeść rozsmarowaną na świeżym pieczywie, albo podać na talerzu :)
Prosta i niewymagająca wielu składników, jednak mająca w sobie coś wyjątkowego :)
Składniki:
- wędzona makrela
- cebula
- 4 średnie ogórki kiszone
- 3 jajka
- majonez
- pieprz
Jajka gotujemy na twardo i studzimy. Rybę obieramy ze skóry, pozbywamy się ości i rozdrabniamy na mniejsze części. Cebulę, jajka i ogórki kroimy w drobniutką kostkę.
Wszystko razem mieszamy, doprawiamy pieprzem i dodajemy majonez.
Odstawiamy do lodówki, przynajmniej na godzinę.
Możemy ją udekorować szczypiorkiem lub koperkiem.
SMACZNEGO! :)
bardzo pyszna i smaczna pasta kanapkowa :)
OdpowiedzUsuńCieszę się, że smakowało!:)
Usuńpamiętajcie żeby jajka najpierw ugotować :) :P
OdpowiedzUsuńNie pomyślałam, że ktoś mógłby zrobić inaczej:P Poprawię post!:))
UsuńJa dodaje jeszcze musztardę, wtedy jest bardziej smak zaostrzony
OdpowiedzUsuń