Jajka faszerowane żurawiną i serem
Przedstawiam Wam połączenie słodkiej żurawiny z białym serem i chrzanem.
Składniki:
- 3 jajka
- 50g twarogu
- 1,5 łyżki suszonej żurawiny
- 2 łyżeczki chrzanu z żurawiną
- sól, pieprz
- szczypiorek do dekoracji
Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy. Każde dzielimy na pół i wyjmujemy żółtka.
Blendujemy razem twaróg, żółtka, żurawinę i chrzan. Doprawiamy solą i pieprzem.
Białka napełniamy farszem i gotowe ;-)
SMACZNEGO! ;)
Super pomysł. Jestem ciekawa jak smakują :-)
OdpowiedzUsuńCiekawa propozycja . :)
OdpowiedzUsuńNietypowa propozycja ale wygląda wspaniale. chyba wypróbuje, ciekawe co goście na takie jajeczka powiedzą :)
OdpowiedzUsuń