środa, 25 marca 2015

Jajka faszerowane żurawiną i serem


Przedstawiam Wam połączenie słodkiej żurawiny z białym serem i chrzanem.
Smaczna przekąska, którą przygotujecie w mgnieniu oka i zaskoczycie swoich gości!  :)

Składniki:
  • 3 jajka
  • 50g twarogu
  • 1,5 łyżki suszonej żurawiny
  • 2 łyżeczki chrzanu z żurawiną
  • sól, pieprz
  • szczypiorek do dekoracji

 Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy. Każde dzielimy na pół i wyjmujemy żółtka.
Blendujemy razem twaróg, żółtka, żurawinę i chrzan. Doprawiamy solą i pieprzem.

Białka napełniamy farszem i gotowe ;-)

SMACZNEGO! ;)

Przepis podejrzany na blogu Domowy Smak Jedzenia.

ALE JAJA! Wielkanocne Smaki - edycja V

3 komentarze:

  1. Super pomysł. Jestem ciekawa jak smakują :-)

    OdpowiedzUsuń
  2. Nietypowa propozycja ale wygląda wspaniale. chyba wypróbuje, ciekawe co goście na takie jajeczka powiedzą :)

    OdpowiedzUsuń

Printfriendly