piątek, 27 marca 2015

Jajka z farszem z awokado


Mam dla Was kolejną propozycję na szybką przekąskę na świąteczny stół ;-)
Ostatnio były jajka z różowym farszem, to dziś, żeby było różnorodnie, na zielono ;)

Przepis podpatrzony na stronie Sekrety mojej kuchni.

Składniki:
  • 4 jajka
  • pół dojrzałego, miękkiego awokado
  • pół pęczka koperku + kilka gałązek do ozdoby
  • łyżka majonezu
  • sól, pieprz
  • sok z połówki cytryny

Jajka gotujemy na twardo. Studzimy.
Następnie obieramy i kroimy na połówki.
Awokado obieramy ze skórki, dodajemy sok z cytryny, żółtka i majonez i blendujemy.
Na koniec dodajemy drobno posiekany koperek, mieszamy. 
Doprawiamy solą i pieprzem.

Połówki białek faszerujemy powstałą masą, ozdabiamy koperkiem.

SMACZNEGO! ;)
ALE JAJA! Wielkanocne Smaki - edycja V

2 komentarze:

  1. Takie jajeczka są super. Fajny farsz :-) bardzo lubię awokado :-)

    OdpowiedzUsuń
  2. Lubie awokado , ale nie próbowałam w takiej postaci

    OdpowiedzUsuń

Printfriendly