Jajka z farszem z awokado
Mam dla Was kolejną propozycję na szybką przekąskę na świąteczny stół ;-)
Przepis podpatrzony na stronie Sekrety mojej kuchni.
Składniki:
- 4 jajka
- pół dojrzałego, miękkiego awokado
- pół pęczka koperku + kilka gałązek do ozdoby
- łyżka majonezu
- sól, pieprz
- sok z połówki cytryny
Jajka gotujemy na twardo. Studzimy.
Następnie obieramy i kroimy na połówki.
Awokado obieramy ze skórki, dodajemy sok z cytryny, żółtka i majonez i blendujemy.
Na koniec dodajemy drobno posiekany koperek, mieszamy.
Doprawiamy solą i pieprzem.
Połówki białek faszerujemy powstałą masą, ozdabiamy koperkiem.
SMACZNEGO! ;)
Takie jajeczka są super. Fajny farsz :-) bardzo lubię awokado :-)
OdpowiedzUsuńLubie awokado , ale nie próbowałam w takiej postaci
OdpowiedzUsuń