Roladki z tortilli z łososiem i zielonym ogórkiem
Moje pierwsze, udane spotkanie z łososiem wędzonym na zimno. Do tej pory omijałam go szerokim łukiem, bo miałam złe wspomnienie z odległej przeszłości.
Jednak powinno się próbować różnych rzeczy nie tylko raz, bo tymi roladkami (i łososiem) jestem zachwycona :)
Są to najlepsze roladki jakie jadłam ;) Poza tym idealnie nadają się do lunchboxa! :)
Może to ich urok... a może ogórek, albo... łosoś :D
Składniki:
- 2 placki tortilli
- 100g łososia wędzonego
- serek kremowy ( np. President, Turek, Almette itp.)
- pół ogórka zielonego
- papryka czerwona lub pomarańczowa
- zioła prowansalskie, tymianek, pieprz
Serek
mieszamy z pokrojonym w drobną kosteczkę ogórkiem, przeciśniętym przez
praskę ząbkiem czosnku i przyprawami. Placki smarujemy serkiem,
kładziemy na nie łososia i zawijamy w rulon. Zawijamy w folię aluminiową i
odkładamy na 30 minut do lodówki.Przed podaniem każdą tortillę kroimy na plasterki i każdy przebijamy
wykałaczką.
SMACZNEGO!:)
Bardzo smaczne i pięknie podane :)
OdpowiedzUsuńTo chyba ten łosoś tak przyciąga :)
OdpowiedzUsuń