poniedziałek, 18 maja 2015

Schabowy w grzybowej panierce


Dziś zapraszam Was na trochę innego schabowego ;)
Mięsko jest delikatne i soczyste, a do tego wspaniale pachnie grzybami ;)
Przepis znalazłam na blogu Niezły Młynek.

Składniki:
  • 4 kotlety ze schabu
  • 8-10g suszonych grzybów
  • bułka tarta
  • sól, pieprz
  • olej do smażenia
  • jajko

Suszone grzyby mielimy na drobno. Mieszamy je z bułką tarta, tak mniej więcej 1:1.
Mięso rozbijamy na kotlety, oprószamy z obu stron solą i pieprzem.

Panierujemy najpierw w jajku, a potem w grzybowej panierce i smażymy na rumiano.

Kotlety proponuje podać z ziemniakami i sałatką z ogórka, sałaty, pomidora i kukurydzy z sosem vinaigrette.

Gotowe! :)

http://czerrrwonaporzeczka.blogspot.com/2015/02/studenckie-wtorki-lista-przepisow.html

 Rozliczenie:
  • 4 kotlety (ok 400g)- około 6zł
  • jajko- 0,50zł
  • grzyby- około 5zł
  • reszta składników- około 2zł
  • ziemniaki- 1kg- 1,50zł
  • sałatka - około 8zł
Z podanych składników otrzymacie 4 porcje obiadowe, po 5,75 za porcję.

  SMACZNEGO! :)

2 komentarze:

  1. Jaki świetny pomysł na panierkę, sama bym na to nie wpadła zapach grzybów i to w środku wiosny coś fajnego

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Muszę przyznać że sama byłam bardzo pozytywnie zaskoczona smakiem :)

      Usuń

Printfriendly