Schabowy w grzybowej panierce
Dziś zapraszam Was na trochę innego schabowego ;)
Mięsko jest delikatne i soczyste, a do tego wspaniale pachnie grzybami ;)
Składniki:
- 4 kotlety ze schabu
- 8-10g suszonych grzybów
- bułka tarta
- sól, pieprz
- olej do smażenia
- jajko
Suszone grzyby mielimy na drobno. Mieszamy je z bułką tarta, tak mniej więcej 1:1.
Mięso rozbijamy na kotlety, oprószamy z obu stron solą i pieprzem.
Panierujemy najpierw w jajku, a potem w grzybowej panierce i smażymy na rumiano.
Kotlety proponuje podać z ziemniakami i sałatką z ogórka, sałaty, pomidora i kukurydzy z sosem vinaigrette.
Gotowe! :)
Rozliczenie:
- 4 kotlety (ok 400g)- około 6zł
- jajko- 0,50zł
- grzyby- około 5zł
- reszta składników- około 2zł
- ziemniaki- 1kg- 1,50zł
- sałatka - około 8zł
SMACZNEGO! :)
Jaki świetny pomysł na panierkę, sama bym na to nie wpadła zapach grzybów i to w środku wiosny coś fajnego
OdpowiedzUsuńMuszę przyznać że sama byłam bardzo pozytywnie zaskoczona smakiem :)
Usuń