niedziela, 9 sierpnia 2015

Gazpacho- hiszpański chłodnik


Idealne danie na gorące dni! :)
Gdy temperatury przekraczają 30 kresek ciężko myśleć o jedzeniu, a o gotowaniu już nie wspomnę.
Wtedy z pomocą przychodzą mi dania lekkie i przyjemne w przygotowaniu, a gazpacho można spokojnie do takich zaliczyć. 
Polecam! :)

Składniki:
  • 1 kg pomidorów
  • średnia cebula
  • 1 czerwona papryka
  • pół ogórka szklarniowego
  • 2 ząbki czosnku
  • sól, pieprz
  • bazylia, oregano
  • czosnek granulowany

Pomidory sparzamy i obieramy ze skórki. Kroimy na mniejsze części. Resztę warzyw obieramy, kroimy i dodajemy do pomidorów. Wszystko blednujemy i doprawiamy podanymi przyprawami.
Wstawiamy do lodówki, żeby się schłodziło.
  I gotowe! ;)

Przepis pochodzi ze strony Moja Pasja Smaku.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Printfriendly