czwartek, 20 sierpnia 2015

Sałatka z paluszkami krabowymi i selerem konserwowym


Poszukiwałam sałatki w miarę lekkiej, ale z dodatkiem majonezu. Warunkiem było, że nie mogła zawierać makaronu ani ryżu. I tak z kulinarnych fanaberii powstała bardzo fajna i szybka w przygotowaniu sałatka, która bardzo mi zasmakowała ;)

Składniki:
  • opakowanie paluszków krabowych (200-300g)
  • 3 gruntowe ogórki
  • cebula czerwona
  • słoiczek selera konserwowego
  • pęczek szczypiorku
  • pół pęczka koperku
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • 2 łyżki majonezu
  • pieprz, sól

Ogórki obieramy i siekamy kostkę. Paluszki krabowe kroimy na plasterki, cebulę w pół-piórka, siekamy koperek i szczypiorek. 
Seler odsączamy na sitku.
Wszystkie składniki mieszamy razem. Dodajemy jogurt i majonez. Mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem.
SMACZNEGO!  ;)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Printfriendly