piątek, 18 września 2015

Wegetariańskie "burrito"


Wiem, że burrito jest zawinięte w tortillę, ale chcąc zmniejszyć trochę kaloryczność obiadu postawiłam na przepis na Naleśnillę od Dietetycznych Fanaberii. Muszę przyznać, że danie było pyszne, a naleśnilla od razu podbiła moje serce, bo smaży się bardzo dobrze i jest taka, że omnomnomnom! ;)
Zachęcam! ;)

Składniki:
  • Na naleśniki (5-6 sztuk):
    • 4 jajka
    • 200ml wody
    • 80g mąki pszennej pełnoziarnistej
    • 4 łyżki oregano
    • pieprz
    • sól
    • łyżeczka oleju do smażenia
  • Na sos:
    • 2 papryki czerwone
    •  jedna papryczka chili
    •  cebula
    •  ząbek czosnku
    •  30dag pieczarek
    •  puszka fasoli czerwonej
    •  700ml przecieru pomidorowego
    •  2 łyżeczki cukru, sól

Naleśnilla:
Jajka ubijamy z wodą, a następnie dodajemy mąkę, oregano, sól i pieprz, mieszamy.
Patelnię smarujemy olejem i porządnie rozgrzewamy. Smażymy naleśniki z obu stron na rumiano.

Sos:
Czosnek przeciskamy przez praskę, cebulę kroimy w kostkę, podsmażamy, dodajemy pieczarki. Po chwili dodajemy przecier pomidorowy, fasolę, pokrojoną papryczkę chilli i paprykę. Dusimy aż do zredukowania sosu. Na koniec dodajemy cukier i odrobinę soli do smaku.


Gotowy sos zawijamy w naleśnik- tak jak pokazane jest na rysunku poniżej ;)

Źródło:Stylowi.pl


SMACZNEGO!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Printfriendly