Babeczki Wampirki
Z przykrością muszę stwierdzić, że to ostatni przepis w akcji halloweenowej, mam nadzieję, że bawiliście się tak samo dobrze jak ja :D
Następne inspiracje pewnie za rok ;)
Moje krwistoczerwone wampirki są bardziej śmieszne niż straszne, ale przyjemnie się je zjada, gwarantuję :)
Składniki:
- Babeczki Red Velvet:
- 1 szklanka mąki
- 1/2 szklanki cukru
- łyżeczka kakao
- szczypta soli
- 1/2 łyżeczki czerwonego barwnika w proszku
- jajko
- 1/2 szklanki oleju
- 1/2 szklanki maślanki
- cukier waniliowy
- łyżka białego octu winnego
- 2/3 łyżeczki sody
- Dodatkowo:
- rozpuszczona czekolada
- masa cukrowa
- ciasteczka oreo
- fioletowa posypka
Babeczki:
W jednej misce mieszamy suche składniki, w drugiej mokre. Następnie
wlewamy mokre składniki do suchych i mieszamy do uzyskania jednolitej
masy.
Masę wlewamy do foremek na muffinki tak 1/2-2/3 wysokości foremki.
Pieczemy 20 minut w 180 stopniach- do "suchego patyczka".
Studzimy.
Masę wlewamy do foremek na muffinki tak 1/2-2/3 wysokości foremki.
Pieczemy 20 minut w 180 stopniach- do "suchego patyczka".
Studzimy.
Z przepisu wyszło mi 11 sztuk małych babeczek.
Wierzch babeczek smarujemy rozpuszczoną czekoladą i obtaczamy w posypce.
W miejscu gdzie chcemy umieścić skrzydła robimy nacięcie i wkładamy kawałki ciastek oreo.
Na odrobinę czekolady przyklejamy oczy i zęby.
GOTOWE! ;)
Przepis na babeczki podpatrzyłam na stronie Kuchenne Wariacje.
Pomysł na dekorację pochodzi ze strony Ciastkożercy.pl.
I gotta bookmark this website it seems extremely helpful very useful. Thanks for sharing.
OdpowiedzUsuńclipping path service
clipping path