czwartek, 17 grudnia 2015

Śledzie w sosie jogurtowo- koperkowym


Lekki sos na bazie jogurtu naturalnego łączy się tu ze świeżością koperku i pysznymi płatami śledziowymi.
 Szybka przekąska, która smakuje bajecznie ;)
Polecam! ;)

Składniki:
  • 6 sztuk filetów śledziowych (matijas)
  • 300-400g gęstego jogurtu naturalnego
  • 2-3 łyżki posiekanego koperku
  • łyżka octu winnego z białego wina
  • sól, pieprz

Śledzie moczymy przez 8-10 godzin. W tym czasie wodę zmieniamy 2 razy.
Jogurt mieszamy z octem i koperkiem. Doprawiamy solą i pieprzem.
Filety kroimy na mniejsze kawałki i mieszamy z sosem.
Odstawiamy na kilka godzin do lodówki, żeby smaki się ładnie połączyły. 

Gotowe! :)
Życzę smacznego! ;)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Printfriendly