piątek, 12 lutego 2016

Nadziewane pomidorki i twarożek z ziaren słonecznika

 Okazuje się, że nawet z nietolerancją laktozy mogę cieszyć się smakiem twarożku :)
Muszę przyznać, że niczego tak bardzo mi nie brakowało, jak białego sera.
Tak przygotowany twarożek w smaku bardzo przypomina ten "serowy", moje kubki smakowe zostały oszukane ;)
Oczywiście możecie nadziać pomidorki zwykłym twarożkiem.

Składniki:
  • pół szklanki namoczonych ziaren słonecznika
  • sok z połówki cytryny
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • szczypiorek
  • sól, pieprz
  • pomidorki koktajlowe do nadziewania

Słonecznik moczymy przez kilka godzin, najlepiej przez całą noc. Następnie odsączamy, dodajemy sok z cytryny oraz oliwę z oliwek i blendujemy. Doprawiamy solą i pieprzem. Na koniec dodajemy posiekany szczypiorek.

Pomidorki wydrążamy i napełniamy je twarożkiem.

Gotowe! ;)
 


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Printfriendly