Nadziewane pomidorki i twarożek z ziaren słonecznika
Okazuje się, że nawet z nietolerancją laktozy mogę cieszyć się smakiem twarożku :)
Muszę przyznać, że niczego tak bardzo mi nie brakowało, jak białego sera.
Tak przygotowany twarożek w smaku bardzo przypomina ten "serowy", moje kubki smakowe zostały oszukane ;)
Oczywiście możecie nadziać pomidorki zwykłym twarożkiem.
- pół szklanki namoczonych ziaren słonecznika
- sok z połówki cytryny
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- szczypiorek
- sól, pieprz
- pomidorki koktajlowe do nadziewania
Słonecznik moczymy przez kilka godzin, najlepiej przez całą noc. Następnie odsączamy, dodajemy sok z cytryny oraz oliwę z oliwek i blendujemy. Doprawiamy solą i pieprzem. Na koniec dodajemy posiekany szczypiorek.
Pomidorki wydrążamy i napełniamy je twarożkiem.
Gotowe! ;)
Komentarze
Prześlij komentarz