środa, 13 kwietnia 2016

Pesto jarmużowe

 Niedawno rozsmakowywałam się w pesto brokułowym, teraz pora na jarmużowe. Niby też zielone ale inne w smaku, jarmuż ma bardziej intensywny smak niż brokuły, ale polecam z czystym sumieniem, bo było równie pyszne, a wydaje mi się, że jeszcze prostsze ;) O ile pesto w ogóle może być trudne ;)


Składniki:
  • 2 szklanki jarmużu
  • pół szklanki słonecznika i pestek dyni (mniej więcej pół na pół)
  • sok z połówki cytryny
  • 1/3 szklanki oleju
  • sól, pieprz
Na początek zerknijmy jaki mamy jarmuż- myty czy nie? Jeśli nie, proponuję umyć ;)
Pestki słonecznika i dyni prażymy na suchej patelni, studzimy.
Wszystkie składniki umieszczamy w wysokim naczyniu i blendujemy razem.
Doprawiamy solą i pieprzem.
I gotowe! :)


1 komentarz:

  1. https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=540632809435984&substory_index=0&id=484435811722351 Zobacz ktoś Ci ukradł. Znalazłam Przypadkiem i wyszukanym Twojego bloga z nazwy w Googlach. Zrób z tym porządek.

    OdpowiedzUsuń

Printfriendly