Kakaowy budyń jaglany
Dawno mnie tu nie było, mam nadzieję, że teraz już nic nie stanie mi na przeszkodzie, by gotować i pisać regularnie :)
Dzisiaj proponuję pyszne śniadanie lub deser z kaszy jaglanej. Prosty i szybki w przygotowaniu budyń z bananową nutą :)
Zachęcam! :)
Składniki (na małe 4 porcje lub 2 większe):
- pół szklanki suchej kaszy jaglanej +szklanka wody
- banan
- czubata łyżka niesłodkiego kakao
- miód (dla dosłodzenia)
- 1/4 szklanki mleka
- owoce do dekoracji
Kaszę płuczemy na sitku. Gotujemy w szklance wody, aż będzie miękka.
Do kaszy dodajemy banana, kakao i mleko. Blendujemy. Dosładzamy miodem, blendujemy.
Gotowy budyń przekładamy do kokilek lub miseczek. Dekorujemy owocami świeżymi lub suszonymi.
Gotowe! :)
Pyszny przepis, uwielbiam takie desery :)
OdpowiedzUsuńPycha! Uwielbiam budynie z kaszy jaglanej, a takie z dodatkiem kakao szczególnie :)
OdpowiedzUsuń