poniedziałek, 16 maja 2016

Kakaowy budyń jaglany

 Dawno mnie tu nie było, mam nadzieję, że teraz już nic nie stanie mi na przeszkodzie, by gotować i pisać regularnie :) 
Dzisiaj proponuję pyszne śniadanie lub deser z kaszy jaglanej. Prosty i szybki w przygotowaniu budyń z bananową nutą :)
Zachęcam! :)


Składniki (na małe 4 porcje lub 2 większe):
  • pół szklanki suchej kaszy jaglanej +szklanka wody
  • banan
  • czubata łyżka niesłodkiego kakao
  • miód (dla dosłodzenia)
  • 1/4 szklanki mleka
  • owoce do dekoracji
Kaszę płuczemy na sitku. Gotujemy w szklance wody, aż będzie miękka.
Do kaszy dodajemy banana, kakao i mleko. Blendujemy. Dosładzamy miodem, blendujemy.
Gotowy budyń przekładamy do kokilek lub miseczek. Dekorujemy owocami świeżymi lub suszonymi.

Gotowe! :)

2 komentarze:

  1. Pyszny przepis, uwielbiam takie desery :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Pycha! Uwielbiam budynie z kaszy jaglanej, a takie z dodatkiem kakao szczególnie :)

    OdpowiedzUsuń

Printfriendly