Sałatka ryżowa z tuńczykiem
Dawno nie było u mnie żadnej nowej sałatki- na blogu oczywiście, bo na co dzień sałatki często trafiają do naszych lunchboxów.
Bardzo lubię nieskomplikowane rozwiązania, a ta sałatka jest bardzo prosta i smaczna.
Jeśli chcecie ją zapakować do pracy to trzeba pamiętać o czymś miętowym na "po sałatce", w końcu to tuńczyk ;)
Składniki:
- torebka brązowego ryżu
- pół papryki czerwonej, pół żółtej
- garść świeżej pietruszki
- puszka tuńczyka
- czerwona cebula
- olej i sok z cytryny, ja miałam gotowy olej Kujawski z cytryną i bazylią
- sól, pieprz
Ryż gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Paprykę i cebulę kroimy w kostkę. Pietruszkę siekamy.
Wszystko razem mieszamy, dodajemy tuńczyka. Doprawiamy, skrapiamy olejem i sokiem z cytryny.
Wstawiamy na godzinę do lodówki, do "przegryzienia".
Gotowe! :)
Życzę smacznego! :)
Komentarze
Prześlij komentarz