piątek, 23 września 2016

Sałatka ryżowa z tuńczykiem

 Dawno nie było u mnie żadnej nowej sałatki- na blogu oczywiście, bo na co dzień sałatki często trafiają do naszych lunchboxów. 
Bardzo lubię nieskomplikowane rozwiązania, a ta sałatka jest bardzo prosta i smaczna.
Jeśli chcecie ją zapakować do pracy to trzeba pamiętać o czymś miętowym na "po sałatce", w końcu to tuńczyk ;)

Składniki:
  • torebka brązowego ryżu
  • pół papryki czerwonej, pół żółtej
  • garść świeżej pietruszki
  • puszka tuńczyka
  • czerwona cebula
  • olej i sok z cytryny, ja miałam gotowy olej Kujawski z cytryną i bazylią
  • sól, pieprz
Ryż gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Paprykę i cebulę kroimy w kostkę. Pietruszkę siekamy.
Wszystko razem mieszamy, dodajemy tuńczyka. Doprawiamy, skrapiamy olejem i sokiem z cytryny.
Wstawiamy na godzinę do lodówki, do "przegryzienia".
Gotowe! :) 

Życzę smacznego! :)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Printfriendly