Pierś z indyka w sosie miodowo-musztardowym
Czasem proste rozwiązania są najlepsze. Nie potrzeba wcale dużo czasu, aby przygotować coś pysznego.
Dziś zapraszam na delikatne mięso w słodko-ostrym sosie. Spróbujcie koniecznie! ;)
Składniki:
- około 1 kg piersi z indyka
- 3 łyżki miodu
- 2 czubate łyżki musztardy sarepskiej
- 2 czubate łyżki musztardy francuskiej
- 3 łyżki śmietany do zup i sosów
- 2 łyżki oleju
- pieprz
- rozmaryn
- czosnek granulowany
- 0,5 litra bulionu
Mięso myjemy, oczyszczamy. Nacieramy pieprzem, i czosnkiem granulowanym.
Z miodu, musztard, śmietany i oleju robimy sos, którym nacieramy mięso.
Wszystko umieszczamy w naczyniu żaroodpornym i podlewamy bulionem.
Pieczemy 1 godzinę 15 minut w 180 stopniach. Ostatnie 15 minut bez przykrycia.
Życzę smacznego! :)
Komentarze
Prześlij komentarz