środa, 30 sierpnia 2017

Pierś z indyka w sosie miodowo-musztardowym

Czasem proste rozwiązania są najlepsze. Nie potrzeba wcale dużo czasu, aby przygotować coś pysznego.
Dziś zapraszam na delikatne mięso w słodko-ostrym sosie. Spróbujcie koniecznie! ;)


Składniki:
  • około  1 kg piersi z indyka
  • 3 łyżki miodu
  • 2 czubate łyżki musztardy sarepskiej
  • 2 czubate łyżki musztardy francuskiej
  • 3 łyżki śmietany do zup i sosów
  • 2 łyżki oleju
  • pieprz
  • rozmaryn 
  • czosnek granulowany
  • 0,5 litra bulionu
 Mięso myjemy, oczyszczamy. Nacieramy pieprzem, i czosnkiem granulowanym.
Z miodu, musztard, śmietany i oleju robimy sos, którym nacieramy mięso.
Wszystko umieszczamy w naczyniu żaroodpornym i podlewamy bulionem.
Pieczemy 1 godzinę 15 minut w 180 stopniach. Ostatnie 15 minut bez przykrycia.

Życzę smacznego! :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Printfriendly