Sałatka z brokułów z sosem czosnkowym.


Składniki:
  • brokuły 1 szt.
  • 10 szt. pieczarek
  • puszka kukurydzy
  • cebula
  • 3czubate łyżki majonezu
  • 3 czubate łyżki jogurtu naturalnego
  • 2 ząbki czosnku
  • czosnek granulowany
  • pieprz ziołowy, sól
  • łyżeczka cukru
Wykonanie:

Brokuły gotujemy al dente w lekko osolonej wodzie z dodatkiem łyżeczki cukru. Cukier sprawi, że brokuły będą miały piękny zielony kolor.
Pieczarki kroimy w plasterki, cebulę w kostkę i smażymy na odrobinie oleju.
Sos: mieszamy ze sobą jogurt i majonez, dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę, doprawiamy solą pieprzem i czosnkiem granulowanym.

Składniki układamy warstwowo: Brokuły, pieczarki z cebulą, kukurydza, sos i tak aż do wyczerpania składników.
Odstawiamy na godzinkę do lodówki do "przegryzienia" :)

Komentarze

Prześlij komentarz

Popularne posty