Jajka faszerowane wędzoną makrelą
To chyba już moja ostatnia propozycja świąteczna :)
Jajka o fajnym, zdecydowanym smaku. Jeśli lubicie makrelę jest to strzał w 10! :)
Pamiętajcie tylko o dokładnym obraniu ryby z ości!
A jeśli nie macie ochoty na faszerowanie, możecie przygotować sałatkę z makrelą i jajkiem i umieścić ją w miseczkach z ciasta francuskiego, będzie fajną przystawką na stole :)
Polecam! :)
Składniki:
- 6 jaj
- makrela
- 2 duże ogórki kiszone
- 3 łyżeczki jogurtu naturalnego
- 1,5 łyżeczki musztardy francuskiej
- pieprz (u mnie dosyć duża porcja, ale doprawcie jak lubicie )
- szczypior do ozdoby
Jajka gotujemy na twardo, obieramy i wyjmujemy żółtka.
Makrelę obieramy i rozdrabniamy. Ogórki kroimy w kostkę.
Mieszamy ogórki, makrelę i żółtka, dodajemy jogurt, musztardę i doprawiamy pieprzem.
Faszerujemy jajka, ozdabiamy szczypiorkiem.
Gotowe! :)
Smacznie :)
OdpowiedzUsuńJedna z moich ulubionych wersji jajek faszerowanych :)
OdpowiedzUsuń