piątek, 25 marca 2016

Jajka faszerowane wędzoną makrelą


 To chyba już moja ostatnia propozycja świąteczna :)
Jajka o fajnym, zdecydowanym smaku. Jeśli lubicie makrelę jest to strzał w 10! :)
Pamiętajcie tylko o dokładnym obraniu ryby z ości!
A jeśli nie macie ochoty na faszerowanie, możecie przygotować sałatkę z makrelą i jajkiem i umieścić ją w miseczkach z ciasta francuskiego, będzie fajną przystawką na stole :) 

Polecam! :)

 Składniki:
  • 6 jaj
  • makrela
  • 2 duże ogórki kiszone
  • 3 łyżeczki jogurtu naturalnego
  • 1,5 łyżeczki musztardy francuskiej
  • pieprz (u mnie dosyć duża porcja, ale doprawcie jak lubicie )
  • szczypior do ozdoby

Jajka gotujemy na twardo, obieramy i wyjmujemy żółtka.
Makrelę obieramy i rozdrabniamy. Ogórki kroimy w kostkę.
Mieszamy ogórki, makrelę i żółtka, dodajemy jogurt, musztardę i doprawiamy pieprzem.
Faszerujemy jajka, ozdabiamy szczypiorkiem.

Gotowe! :)

2 komentarze:

Printfriendly